Vyhľadávanie:

číslo inzerátu: 3127375
inzerát vložený: 10.5. 2023 10:31
Kompletní včelý úl typu Flow hiveTento úľ je vhodný pre začínajúcich včelárov, ktorí majú lásku k prírode a malým opeľovačom. Chovatelia potom získajú sladkú odmenu v podobe medu.

"Včely robia ďaleko viac, než len žne med. Viac ako tretina potravín, ktoré jeme, je závislá na opelenie včelami, "

"Bez pomoci včiel by naše plodiny utrpeli devastujúce následky. Priestory pre prírodné včelí stanovištia každým rokom miznú, preto sú nové systémy, ktoré uľahčujú ľuďom sa o včely starať, absolútne rozhodujúce. "

Na rozdiel od klasického chovu včiel nie je potrebné pri zbere medu s úľom nijako manipulovať. Med z neho sám vyteká do pripravených nádob.

V tomto úľa nebudete pri zbere medu včely nijako rušiť, pretože med získate aj bez jeho otvorenia. Jednoducho otočíte kľukou a tým na rámika FLOW narušíte polohu buniek a potom už gravitácia zapríčiní, že med jednoducho stečie po bunkách dole do pripravených nádob. Po stočení medu vrátite kľukou bunky do pôvodnej polohy a včely je začnú opäť plniť medom.

Rámčeky FLOW sú priehľadné a tak vidíte, kedy je potrebné otvoriť kohútiky a med zbierať. Sú vyrobené z potravinárskeho plastu BPA a BPS free. Z jedného plástu môžete mať až 4kg medu. Z celého úľa až 28kg. Počas sezóny môžete mať plný Mednikov nástavec už o týždeň. Všetko samozrejme záleží na kvalite a sile včelstva a množstvo znášky.

Varroa dno pre úľ Flow hive
Nový typ včelieho úľa ponúka včelárom možnosť úpravy česnového uzáveru podľa vlastnej potreby. V česnovém uzáveru sú pripravené dva otvory, ktoré si môžete jednoducho doříznout a tým otvoriť jeden alebo dva vchody. Keď odrezanú lištu pribité na stredu klinčekmi, vznikne tak otočný uzáver vchodu. Varroa dno je opatrené nerezovým sitom s monitorovaci podložkou.

Rámiky do plodiska Flow Hive
Ideálnymi rámiky do plodiska úľa Flow Hive sú rámiky do plodiska Flow Hive. Tieto rámiky perfektne padnú do plodiska a sú súčasťou balenia.
Výhoda: Presne padnú do plodiska úľa Flow Hive. Nevznikajú tak veľké medzery medzi nástavcom a rámikom u ktorých hrozí, že je včely zalepí voskom alebo propolisom.
Nevýhoda: rámiky nie sú kompatibilné s inými systémami úľov.

kompatibilná rámiky sú tiež typu Langstroth 1/1
Do plodiska sú tiež kompatibilné rámiky Langstroth 1/1, ktoré môžete využiť pre jednoduchý prenos oddelka.
Nevýhoda: Výška týchto rámikov je o 28 mm nižšia ako výška celého nástavkami. Je nutné dbať na zvýšenú opatrnosť pri vkladaní rámikov. Rámiky musia byť umiestnené na stredu, aby nedošlo k prepadnutiu rámikov, keďže uloženie rámikov je 55 mm z každej strany. Dĺžka plôšky nástavkami pre uloženie rámikov je 10mm z každej strany.
Výhoda: Jednoduché prenesenie oddelka do včelieho úľa typu Flow Hive na štandardnú miere Langstroth 1/1 výšky 232mm, ktorá je pre plodiska Langstroth bežne používanou mierou.

Ako to funguje?

V spodnom nástavkami plodiska matka kladie vajíčka a rozširuje tak včelí populáciu. Akonáhle včelí populácie sa rozšíri. (Informácie ako správne vychovať Oddelek do zdravej včelí populácie nájdete na internete napr: tu) pristavíme na úľ Mednikov nástavec, ktorý oddelíte od nástavkami plodiska materská mriežkou.
Pokiaľ máte už silné včelstvo, Mednikov nástavec s rámiky FLOW priložíte na plodiska súčasne sa včelstva. Materská mriežka musí byť na nástavkami plodiska vždy umiestnená.

Aby včely medník lepšie prijali, je potrebná ho poliať cukrovým roztokom v pomere vody a cukru 2: 3. Včely obalí bunky voskom a potom ich začnú plniť medom. Akonáhle je včelí plást zaviečkovaný, stačí otočiť kľučkou a nechať med vtéct do pripravených pohárov.
Medník od plodiska je potrebné vždy rozdeliť materská mriežkou, aby matka nezakladla v medníka rámiky FLOW. Materská mriežka je súčasťou balenia.

Po poslednom vytáčanie odoberiete Mednikov nástavec FLOW. Zvyšky medu odmočíme v nádobe s vodou. Rámiky vymetie od zvyškov medu. Vosk z rámikov nezmývajte, pomôže pre lepšie prijatie včelami v ďalšej sezóne. Túto sladkú vodu použite s cukrovým roztokom na zimné zakŕmenie (Informácie nájdete u vášho včelára či na internete. Napr. Tu: Príprava včelstiev na zimu). Rámiky FLOW uschovajte na suchom mieste s teplotou +5 až + 25 ° C

Parametry:
Vnější rozměr nástavků: 41 x 51 cm
Vnější rozměr střechy: 55 x 60 cm
Celková výška úlu: 76 cm

Úľ sa skladá:
1 x Varroa dno úľa s monitorovaci podložkou
1 x nástavec plodiska
10 x drevené rámiky do plodiska Flow Hive
1 x bambusová materská mriežka
1 x nástavec medníka pre umiestnenie FLOW rámikov s pozorovacími okienkami
7 x rámik FLOW pre jednoduché stáčanie medu
7 x stáčacie trubička k rámkům FLOW
1 x vytáčacou kľučka k rámkům FLOW
1 x stropné vetracia mriežka
1 x drevená strecha
Spojovacie skrutky a úchytky sú súčasťou balenia

Všetky drevené časti úľa FLOW HIVE sú impregnované včelárskym voskom. Rámiky nie sú opatrené impregnáciou.

Lokalita Nevyplnené

Cena: 337,- €



Registrovaný užívateľ

Prezývka: ID-565243

Telefón: +420 773 146 033

Lokalita: Nevyplnené


Všetky inzeráty užívateľa ID-565243

Zdieľať na Facebooku

Zmazať inzerát

Upraviť inzerát

Vytisknout

Nahlásit SPAM/podvodný inzerát

Pokud se domníváte, že tento inzerát je SPAM, podvod, případně porušuje podmínky inzerce, klikněte na tlačítko nahlásit. Toto hlášení bude ověřeno administrátorem a inzerát případně vymazán.


poslať E-mail

Vaša odpoveď:

Ochrana proti spamu: napíšte koľko je 4 + 1 :

Váš e-mail:

Úvodná strana | Pridať inzerát | Podmienky inzercie | Kontakt | Nápověda
Akékoľvek kopírovanie a iné využívanie obsahu i-Bazar.sk bez písomného súhlasu i-Bazar.sk je zakázané. Prevádzkovateľ nenesie zodpovednosť za obsah uverejňovaných inzerátov. (ID 1339)
© 2005 - 2024 i-Bazar.sk | 0.02